Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Χριστουγεννιάτικο παζάρι-Χαμόγελο του Παιδιού.


Στις 21 Δεκεμβρίου 2010 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο παζάρι του οποίου όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.


Ένα μήνα πριν οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις και οι δημιουργικές ιδέες έδιναν κι έπαιρναν!








Μετά από αρκετή προσπάθεια και αγώνα με το χρόνο και υλικά, ήρθε η ώρα της υλοποίησης του αρχικού σχεδίου, της διεξαγωγής του παζαριού!


Τα παιδιά είχαν ενημερωθεί και, μαζί με τους γονείς τους, ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα αυτό για προσφορά στα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας.


Σε πολύ λίγη ώρα οι πάγκοι άδειασαν και ένα σεβαστό ποσό (910, 20 € ) συγκεντρώθηκε για το Χαμόγελο του Παιδιού!
Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια, δηλαδή τα παιδιά και τους γονείς τους, και όλους όσοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς για το συγκεκριμένο σκοπό.
Το όλο εγχείρημα θεωρούμε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά την έννοια της προσφοράς και της στήριξης όσων μας έχουν ανάγκη, με πράξεις μικρές που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας. Στόχος μας ήταν να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της επικοινωνίας μεταξύ τους, να φτιάξουν ομαδικά ή και ατομικά διάφορα πράγματα με τα χεράκια τους, να ενημερωθούν για τη δράση του συλλόγου "το Χαμόγελο του Παιδιού", να εμπλακούν σε καταστάσεις πώλησης και αγοράς προϊόντων, να προβληματιστούν για το κόστος των προϊόντων και να δώσουν ρέστα στους συμμαθητές τους, να βιώσουν το συναίσθημα της υπευθυνότητας κάποιου πόστου, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία! Και, τελικά, είμαστε σίγουροι πως ο σκοπός επετεύχθη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: